Ask your questionclose
* - Obligatoriska fält

PRP behandling: Kliniken IVF Riga tillhandahåller en ny, avancerad metod för behandling av kvinnor och män med fertilitetsproblem

IVF Riga
https://www.ivfriga.se/nyheter.html2021-01-12

Kliniken IVF Riga tillhandahåller en ny, avancerad metod för behandling av kvinnor och män med fertilitetsproblem: PRP-terapi.
Med hjälp av PRP-terapi, har det blivit möjligt för kvinnor att återställa endometriet och äggstockar, och att aktivera processen för spermaproduktion (spermatogenes) for men.
PRP behandling (autolog blodplättrik plasma) är behandlingen med egen blodplasma, berikad med blodplättar - blodkroppar som innehåller många alfa-granuler med ett stort antal tillväxtfaktorer. Tillväxtfaktorererna spelar en nyckelroll i vävnadsregenerering, aktiverar celltillväxt och förnyelse. När höga koncentrerade blodplätts-härledda faktorer injiceras i de skadade eller atrofierade vävnaderna aktiveras vävnadsläkning och regenereringsprocesser.

Hur kan då PRP-terapi hjälpa till med behandling av infertilitet?

För kvinnor är det en möjlighet att fuska med den biologiska klockan!

De viktigaste indikationerna för PRP-terapi är:

 • Syndromet ovariesvikt – PRP-terapi hjälper till föryngring av äggstockar och gör det möjligt att starta menstruationscykeln igen
 • Kvinnor med avancerad mödraålder (menopausala och perimenopausala perioden för kvinnor) – PRP-terapi kan hjälpa till att öka antal ägg, vilket ökar chanserna för ett positivt resultat i IVF-cykeln eller för spontan graviditet.
 • Patienter med endometrial hypoplasi – är framgångsrik embryoimplantation omöjlig för dem på grund av ett tunt skikt av endometriet. PRP-terapi för sådana kvinnor är ett verkligt genombrott, speciellt i fall när det inte är möjligt att odla endometriet med hjälp av läkemedel.
 • Kronisk endometriet och endometrios i livmodern
 • Ashermans syndrom
 • Återkommande misslyckade IVF-cykler
 • Komplikationer efter misslyckad kirurgisk behandling
 • Komplikationer efter aborter

I alla dessa fall förbättrar PRP-terapi signifikant embryoimplantation i både IVF-cykler och naturlig graviditet.

För män är det en möjlighet att bli biologisk far!

PRP-terapi av testiklarna utförs i de mest komplicerade fallen av infertilitet:

 • Det finns mycket få spermatozoer i spermierna (oligospermia <10 miljoner/ml)
 • Hormonbehandling rekommenderas inte
 • Hormonbehandling gav inte resultat

Vanligtvis i sådana fall är chansen för graviditet mycket liten. Vi kan erbjuda en ny innovativ behandling - med användning av PRP-terapi av testiklarna!
Syftet med PRP proceduren är att aktivera spermatogenesen (spermaproduktion) i testiklarna.
Detta förfarande är innovativt och på grund av dess nyhet är det fortfarande experimentellt. Har enligt föreliggande uppgifter, i 50 procent av fallen lyckats män som har diagnostiserats med infertilitet i förfarandet för att erhålla spermier under testikelbiopsi som sedan används för medicinsk befruktning.


Back
Call