Ask your questionclose
* - Obligatoriska fält

Första Centrat för Reproduktionsgenitik i de Baltiska staterna och Nordeuropa har öppnats i Riga

IVF Riga
https://www.ivfriga.se/nyheter.html2015-06-26

Ett toppmodernt laboratorium presenterades hos infertilitetsbehandlingskliniken iVF Riga. Tjänsterna som erbjuds av laboratoriet omfattar både cytogenetiska och molekulärgenetiska tester. Centrat för Reproduktionsgenitik av detta slag, är det första och för närvarande enda i Baltikum och i de Nordeuropeiska länderna.

“Vi har uppnått mycket sedan vi satte vår klinik i drift: ny teknik och moderna teknologier inkluderat modern teknisk utrustning har satts i bruk, men den största glädjen är att veta att vi hjälpt mer än 1 000 barn att födas under de två åren,”  säger Violeta Fodina, ansvarig för kliniken iVF Riga. “Det saknas ord för att beskriva glädjen när våra pantienter slutligen uppnår sin dröm även i de mest hopplösa av situationer och blir föräldrar till det så länge efterlängtade barnet, som föds under omsorg av vår klinik och under föräldrarnas kärlek. Det nyöppnande laboratoriumet kommer att ge oss nya möjligheter och bättre kapacitet att hjälpa potentiella föräldrar och för många patienter kommer detta att innebära sann familjelycka – och det är det allra viktigaste”.

Mer än 500 000 EUR har investerats i införandet av Centrat för Reproduktionsgenitik och det kommer att säkerställa minst 600 ytterligare behandlingar om året. Invigningen besöktes av direktörer för vårdcentraler och ledande specialister så väl som av samarbetspartners samt företrädare för offentlig förvaltning.

Nyckelfunktion för det nya Centrat för Reproduktionsgentitik är diagnos av infertilitetsorsaker hos patienterna i syfte att utveckla den mest effektiva och lämpliga behandlingsplanen. Ju mer korrekekt diagnos desto effektivare behandlingskur, som kommer att bidraga med den så efterlängtade graviditeten och födseln av ett friskt barn.

Därutöver så erbjuder Reproduktionsgenitikslaboratoriet en rad tester med avsikt att ge diagnos av möjliga risker under graviditeten och på så sätt välja den mest lämpade behandlingsmetoden.

Infertilitetsmehandling och dess biträdande Reproduktionsklinik iVF Riga öppnades 2013. Personalen har formats av erfarenen och högt kvalificerade yrkesmänniskor, välkända i Lettland med år av erfarenhet inom reproduktionsärenden, genitik, embryologi och samordning av patienter. Mer än 1 000 barn har kommit till världen sedan kliniken grundades, med den högsta standard för kliniken och med de mest avancerade teknologierna som används vid diagnoser och behandling, för att göra det möjligt för patienterna att förverkliga sina drömmar även I fall som innebär de största av utmaningar. Patienterna hos iVF Riga klinik innefattar inte bara Lettiska invånare men även människor från Sverige, Norge, Finland, Danmark, Litauen, Storbritannien, Ryssland och USA, som valt denna Lettiska klinik då de uppskattar dess effektivitet.

Kliniken är certifierad enligt Europeisk kvalitetsstandard och erbjuder också bistående reproduktionsprogram som finansierats av den Lettiska staten. 2014 mottog iVF Riga klinik 2014 Kvalitetsutmärkelse för Lettiska Hälsovärdscentra som framlagts av Lettiska Samfundet för Kvalitet.


Back
Call