Ask your questionclose
* - Obligatoriska fält

Akupunktur med konstgjord insemination

IVF Riga
https://www.ivfriga.se/nyheter.html2015-08-03

Problemet med infertilitet har tyvärr blivit mycket akut för vår tid. Fler och fler par står inför en oförmåga att bli med barn eller att bära det fram till födseln. Intertilietet kan orsakas av både manliga och kvinliga faktorer.

Akupunktur (nålterapi) kan ha en positiv effekt på behandlingen av infertilitet I cykeln av provrörsbefruktning.  Påverkan av vissa punkter på kroppen  ger  en ökningen av blodtcirkulationen hos bäckenorganen och bidrar till en normal hormonbalans. Akupunktur stimulerar funktionerna av äggstockarna hos kvinnor och testiklarna hos män och har en positiv effekt på fortplantningfunktionen.

Akupunktur har också en positiv effekt på menstruationsstörningar. Nålterapi kan återställa cykeln och minska menssmärtor.

En av faktorerna på vägen till att få det efterlängtade barnet är det emotionella tillståndet på patienten. Konstant stress har en förördande effekt på mental och psykiskt hälsa hos alla personer.
Exponerig av stress under lång tid kan skapa störningar på fortplantningssystemet. Akupunktur stärker nervsystemet och har en återupplivande effekt. Under en cykel av provrörsbefruktning så rekommenderas att boka tid för akupunktur innan överföring av embryo till livmodern samt även efter det, för att öka chanserna till en framgångsrik implantation.

Akupunktur rekommenderas även vid manling infertiilitet, när kvaliteten och kvantiteten av sperma är begränsad. Tillsammans med andra assisterande reproduktionstekniker (ART) kan akupunktur hjälpa män som har olika svårigheter att bli pappa.

Infertilitetsbehandling kan skapa emotionell stress. Akupunktur är en andjuvant terapi som ökar chanserna  för framgångsrik artificiell insemination.

Akupunktursessioner hos kliniken iVF Riga utförs av certifierad medicinsk personal för invärtes behandling samt akupunktör med år av erfarenhet på området.


Back
Call