Ask your questionclose
* - Obligatoriska fält

Komplett gynekologisk undersökning (rådgivning + amerikansk examen + blodprov vid behov )

Vanligtvis består den av flera steg:
1. Läkarsamtal med patienten

 • Vanligtvis ställda frågor handlar om:
 • Ditt hälsotillstånd
 • Besvär
 • Använda preventivmetoder
 • Menstruationscykeln (dess längd och särskilda funktioner)
 • Du kommer att uppmanas att berätta om kroniska och tidigare sjukdomar, operationer,  tidigare graviditeter och förlossningar (om du haft dem) - deras gång och särskilda egenskaper etc.

2. Undersökning i gynekologisk stol  

 • Undersökning av det yttre underlivet, utvärdering av lymfkörtlar
  Undersökning med en vaginal spegel (läkaren infogar det sterila medicinska instrumentet - vaginal spegel – i slidan och med dess hjälp kommer slidan och livmoderhalsen att undersökas, samtidigt som cellprover tas). Denna metod möjliggör att utvärdera strukturen på vagina och livmoderhalsen samt att hitta möjliga sjukdomar. Vanligtvis medför denna process inte obehag för kvinnan; Det kan uppstå om en patologisk process infinner sig eller om kvinnan är rädd / nervös. På grund av det är hennes muskler spända som skulle störa undersökningen.
 • Undersökning av bäcken
  Detta genomförs för kvinnor som har ett sexualliv. – läkaren för in hennes/hans långfinger och pekfinger tillsammans av en hand in i kvinnans vagina, och får hjälp av den andra handen som placeras på den främre bukväggen , han/hon kommer att palpera livmodern samt livmoderbihanget. Metoden lämpar sig perfekt för att upptäcka sjukdomar i livmodern, äggledaren samt även ge diagnos på graviditeten etc.
 • För kvinnor som inte haft sex utförs undersökningen på ett annat sätt - läkaren för in pekfingret av en hand in i kvinnans ändtarm och tar hjälp av den andra handen som placeras på den främre bukväggen, han/hon kommer att palpera livmodern samt livmodersbihanget.
 • I vissa fall, som en ytterligare metod – ändtarmsvaginal undersökning genomförs (genom vaginan och ändtarmen samtidigt) – det rekommenderas för kvinnor på 30 år och uppåt.

3. Ultrajud

 • UL-undersökning av organen vid det mindre bäckenet genomförs för kvinnor på transabdominalt sätt (genom främre bukväggen) eller transvaginalt sätt (genom slidan). Med hjälp av transvaginala amerikanska diagnostiker är det möjligt att upptäcka icke-maligna och maligna formationer i livmodern och äggstockarna, urinrörssjukdomar, inflammationsprocesser , urineringsstörningar och orsaker till urininkontinens, tidig graviditet samt för att övervaka äggstockens follikulära anordningar under behandling av infertilitet. För bra resultat av de transabdominella amerikanska diagnostikerna, behövs en full blåsa och man rekommenderas också att dricka 500ml - 700 ml vätska - 2-3 timmar före undersökningen. Det rekommenderas att man genomgår denna undersökning en gång per år, även om det inte finns några befintliga åkommor, för att hitta dolda sjukdomar. (Om dolda redan har hittats, då bör läkaren upprätta en tidsplan för ytterligare undersökningar).

4. Undersökning av mjölkkörtlar

 • Detta är ett obligatoriskt procedur eftersom mjölkkörtlar är ett hormonberoende organ.
  Det sker när kvinnan placeras liggande eller stående. Läkaren kommer noggrant granska och sedan palpera mjölkkörtlarna, efter att ha utvärderat dess form, struktur, symmetri, känsla för smärta och andra faktorer.

5. Andra tester kan krävas, exempelvis:

 • Fullständig blodstatus; urinprov; biokemiskt blodprov; blodkoagulogram; olika hormoner testas; blodgrupper, Rh-faktor, Rh-antikroppar (som är viktiga för gravida kvinnor); tester på infektionssjukdomar, etc. - Läkaren som behandlar dig kommer att bestämma nödvändigheten av de tester som anges ovan och dess prestationsplan.

6. Andra undersökningsmetoder

 • Till exempel: hysterosalpingografi, hysteroskopi etc. – vid behov.
         
Call