Ask your questionclose
* - Obligatoriska fält

Onkocytologisk (cervixcytologi eller pap-test)

Onkocytologiskt cellprov är det mest effektiva sättet för diagnostik av livmoderhalsen eller som en metod för upptäckt av cellförändringar, eftersom dessa förändringar skulle kunna vara ett tecken på en tidig livmoderhalscancer. Onkocytoliskt cellprov ger oss möjlighet att få information om förändringar i livmoderhalsen (smalaste nedere delarna av livmodern) (inklusive stadie innan cancer) samt tecken på en tumör. För cellprov kommer en gynekolog att använda spatel eller specialborste - efter att ha tagit flera celler från ytan av livmoderhalsen. Efter det underöks urvalet av celler i laboratorium med mikroskop för att upptäcka eventuella tidiga förändringar. En onkocytologisk undersökning genomföres en gång var 12:e månader, även om det i flera europeiska länder används följande metoder - i de fall då onkocytologiska  rapporten är normalt, utföres nästa undersökning först efter tre år med beaktande av att livmoderhalscancer inte kan utvecklas så snabbt.

2. Mikrobiologisk

Analys av vaginal mikroflora. En gynekolog kommer att ta ett cellprov från det bakre vaginala valvet med hjälp av en spatel eller specialborste. Efter det kommer ett prov av celler att undersökas i ett laboratorium med mikroskop. Denna metod för diagnostik hjäper till i utvärderingen av vaginala inflammationer och infektioner. Med denna hjälp, är det möjligt att hitta svampinfektioner, gonorré, Trichomonas, Staphylococcus och andra smittämnen.

I de fall där det förekommer misstanke om smittämnen som inte förekommer i normala cellprov - ympning kommer att utföras (från livmoderhalsen, bakre vaginala valvet, urinröret etc.) - detta test är mer exakt, vilket ger en möjlighet att finna bästa behandlingen.
Call